JK Spinut - ORC Cup

PŠD ŠPINUT

Pomorsko športsko društvo "ŠPINUT" udružuje slijedeće klubove:

- Jedriličarski klub "Špinut"
- Ribolovni klub "Špinut"
- Ronilački klub "Špinut


Svi zajedno broje oko 2500 članova.

Jedriličarski klub "Špinut"

ima oko 200 članova, a osnovna aktivnost kluba je vezana uz jedrenje na krstašima sa kojima sudjelujemo na mnogobrojnim regatama u Hrvatskoj i inozemstvu. Pored obuke članova i učenika u stecanju jedriličarskih zvanja (kadet, mornar, kormilar, kapetan) organiziramo niz regata za krstaše, klasu "Optimist", te "Gradsku regatu" za sve klase jedrilica. Jedrilice klase OPTIMIST i LASER nam omogućavaju aktivnost rada sa mladim članovima, razvijajući ovaj prestižni olimpijski šport. Jedriličarski klub "Špinut" je član Hrvatskog jedriličarskog saveza i Udruge "Vila Velebita".

PŠD ŠPINUT

Gospodari lučicom, zgradama, opremom za vađenje, pranje i transport brodova. Smještajne i tehničke mogućnosti su: radna obala sa 12 gatova, stabilne obalne dizalica za brodice do 1,5 t i do 5 t težine, autodizalice za terete i brodice do 15 t težine, traktor i pokretne saonice s 20 kolijevki za odlaganje brodica do 5 t težine, vodena pumpa za ispiranje brodica, klupske prostorije, ugostiteljski objekat Pizzerija "Lučica", servisne radionice bravara, električara, strojara, plastičara i bojadisara, fizička i tehnička zaštita marine, asfaltni pristup s prometnicom kroz marinu i parkiralište za automobile, cjelovite osvjetljenje marine, betonsko šetalište uz obalu s hortikulturom ambijenta, prirodne plaže na zapadnoj strani marine, boćalište, potencijalni poslovni prostori za trgovinsko-uslužne djelatnost, servisiranje većih brodica, te čarter agencija za iznajmljivanje brodica.
Do danas je Društvu pristupilo više od 4000 članova, od čega je oko 1700 aktivnih po klubovima koji u okviru svojih Saveza sudjeluju na mnogim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Regate

Pridružite nam se na našim regatama!

Reposive

Fažolka

Za sve vrste jedrilica, uzrast i nivo znanja. Od Optimista do krstaša. Od gradske luke do naše lučice!

Faros Maraton

Faros Maraton

Split - Starigrad - Split pod jedrima krstaša do otoka Hvara i nazad.

Regata Optimista

Organiziramo regatu za najmlađi uzrast uz nastup naše škole jedrenja ali i ponajboljih mladih jedriličara Hrvatske.

ORC Kup Hrvatske - Prvenstvo Splita

Regata ORC International koja se boduje za ORC kup.

Galerija slika

U izradi. Navratite ponovo:) !